Жени Калканджиева Снимка: Булфото
fallback

Ако питате мен, бих забранила тотално силикона, закани се шефката на модна агенция "Визаж" Жени Калканджиева.

Тя е на мнение, че е необходимо едно момиче да се подложи на хирургическа корекция тогава, когато наистина има нужда или има голяма травма вследствие на катастрофа или на някакъв инцидент.

Според нея е нужно да има някаква възрастова граница, като предложи минималната такава да бъде поне 21 години.

"Дори едно момиче на 21 години не е достатъчно узряло да прецени кое изглежда добре и кое не. Моята идея е малко по-късно да започват с тези неща, за да могат да разберат разликата в количеството и колко много то може да промени техния външен вид“, разясни Калканджиева пред Нова телевизия.

Необходимо е момичетата в България да разберат, че не устните и бюстът ще задържат и ще направят една връзка стабилна с дадено момче. Самочувствието на жената не трябва да идва от това колко са й големи устните или колко й е голям бюстът. То идва от това какво постига, какво прави, какъв е нейният интелектуален потенциал, какво образование има, обясни бившата Мис България.

Нейният призив е родителите да не дават пари на дъщерите си, за да си направят бюста за абитуриентския бал, а за да отидат да учат в колеж.

Все по-малко станаха момичетата у нас, които нямат корекции, отбеляза Калканджиева.

Калканджиева сподели още, че пластичните хирурзи в Бразилия са по-скоро художници и че един хирург в чужбина би ни посъветвал реално колко кубика силикон би ни стоял добре в зависимост от фигурата ни и дали изобщо имаме нужда от такъв. У нас обаче било различно – за да се печелят повече пари, правят всичко каквото и да пожелае едно 16-годишно момиче.

Калканджиева не е първата известна жена, която обявява война на силикона. В началото на тази година певицата Белослава и нейната майка, актрисата Анета Сотирова, направиха неформален клуб на биожените. Идеята беше в него могат да членуват дами, които не са се подлагали на пластични операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 12 години

много права е жената!!

79

Анонимен

преди 12 години

абе Жени, да си беше направила предколеден пиар с дарения за детските домове, както е редно. ама, пуста стиснатост....надувните кукли от твоята агенция сякаш не са напомпани със силикон отвсякъде.

78

Анонимен

преди 12 години

Нейният призив е родителите да не дават пари на дъщерите си, за да си направят бюста за абитуриентския бал, а за да отидат да учат в колеж -КОЛЕЖ ))) -боже пребири си версиите...

fallback