Снимка: Сайтът на църквата "Свети Матей" в Оукланд

Църквата „Свети Матей“ в новозеландския град Оукланд направи коледен рекламен постер, на който Дева Мария държи тест за бременност в ръка, се съобщава на сайта на църквата.

На постера бъдещата майка на Исус Христос държи в ръка положителен тест за бременност, а с другата си е покрила устата.

В изявлението на църквата се съобщава, че целта на рекламната кампания била да се избегнат „сантименталността и баналностите“ и хората да бъдат провокирани да размишляват и да обсъждат въпроса.

С тази рекламна кампания църквата искала да покаже реалността на празничните събития: „Рождеството е реално. То е за истинската бременност, истинската майка и истинското дете. То е за истинските вълнения, мъжеството и надеждата“.

Църквата обяснява още, че това, което се е случило с Дева Мария, се е случило и на много жени.

„Мария не е била омъжена, била е млада и бедна. Бременността е трябвало да промени целия й живот. Естествено, тя не е била първата и не е последната жена, оказала се в подобна ситуация“.

На сайта на църквата потребителите се разминават в оценките си за рекламната кампания. Едни пишат, че рекламата е кощунствена и преминава всякакви граници, а други обясняват, че трябва да се научим да приемаме подобни неща с хумор.

Постерът не само е публикуван на сайта, но е изложен и пред самата църква и ще стои там до Коледа.

През 2009 г. църквата „Свети Матей“ в Оукланд вече направи провокативна коледна реклама, пише Lenta.ru.

На постера бяха изобразени Дева Мария и Йосиф, които лежат в леглото, а текстът гласеше: „Бедният Йосиф, не е лесно да си следващият след Бог“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase