Котаракът Лари. Снимка: Reuters

Премиерският котарак Лари е пред уволнение, защото го ударил на живот и въобще не благоволявал да лови мишки на Даунинг стрийт 10, пише в. "Хъфингтън пост".

На домашния любимец на Дейвид Камерън му бяха необходими цели 4 месеца, за да спипа първия си гризач в правителствената резиденция. Но това бе единственият му подвиг.

Неотдавна премиерът бил принуден да запокити вилица по една мишка, която се появила по време на официален обяд с неговите министри Иън Дънкан Смит и Оуен Патерсън. Смит дори гласно изказал възмущението си: "Къде е сега Лари, когато има най-много нужда от него!".

А в същото време въпросният котарак кротко спял в друго помещение и пет пари не давал за разпасалите се мишки. Вместо това той завързал здрава дружба с друга котка и загърбил задълженията си на жив дератизатор, тоест унищожител на гризачите.

Лари е обвинен също, че пускал косми върху костюмите на премиера. Но иначе бил много добре приет от персонала на Камерън, който му купувал храна.

Лари беше специално осиновен заради уж невероятните си ловни умения. Но той така и не ги прояви, за разлика от предшественика си Хари – първия котарак, който дойде с Маргарет Тачър. Той неоснователно бе обвинен, че е погубил семейство червеношийки. Но Хари не даваше мира на гризачите на Даунинг стрийт.

Бъдещето на 4-годишния Лари е доста несигурно и в скоро време резиденцията ще се сдобие с нов ловец, така че Камерън да не се прави повече на индианец и да замерва мишките с ценните сребърни прибори, коментират британските медии, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase