Снимка: Архив Reuters
fallback

Интернет порнографията поражда сексуални дисфункции у младите хора и те не могат да се справят както подобава при реални контакти с жени, констатира американската сексоложка Марния Робъртсън, цитирана от в. "Huffington post".

В публикация в изданието "Psychology today" Робъртсън твърди, че все повече млади мъже на възраст около 20 години намират за "нормални" сексуалните си дисфункции.

Това се дължи на факта, че младото поколение е преситено от порносайтовете в интернет.

Редовното и продължително гледане на подобни материали свръхстимулира допамина, който отговаря за реакцията на тялото при сексуална възбуда.

В наши дни констатираме загуба на либидото при младите хора 30 години
по-рано, отколкото при предишните поколения.

В миналото импотентността беше свързвана предимно със застаряването и с някои болести.

Днес като утежняващ фактор се посочват и новите технологии.

Парадоксалното въздействие на лесния достъп до порноматериали се изразява в това, че при всяка нова възбуда мозъкът изгубва способността си да реагира на допаминовите сигнали.

Потребителите на порно се нуждаят от все по-екстремни изживявания, за да достигнат до полова възбуда.

"Еротиката в книгите, в картините и филмите е позната отдавна, но с масовото навлизане на интернет услугите вече е възможно да се получават нонстоп допаминови инжекции“, коментира Марния Робъртсън.

„Този огромен поток е безплатен, с лесен достъп и върви 24 часа в денонощието. А това в дългосрочен план води до загуба на либидото. Оттук и загубата на интерес на много млади хора към секса в реалния живот", казва тя.

Робъртсън изтъква, че процесът не е необратим. Възможно е мозъкът да се "опресни", но за тази цел трябва да бъдат тотално изключени за няколко месеца допаминовите порносигнали, получавани чрез съвременните технологии, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 12 години

Томас, съпруги има едва от няколко хиляди години, а хора от няколко милиона. Мъжкия индивид инстинктивно се стреми да разпръсне гените си максимално, а женския също така инстинктивно допуска до себе си най-добрия. Учените го наричат естествен подбор. Няма нищо неестествено да желаеш повече от една жене.

88

Томас

преди 12 години

62Възпроизвеждането става, чрез секс със съпругата. Не става чрез секс със всяка друга. Не е едно и също и последиците не са едни и същи.

87

учЯн

преди 12 години

Можете да пишете за 1000 платени изкуствени научни "констатации" но това че живеем е среда от ксеноестрегени, това че спермата на мъжете е намаляла с над 50 % може би е от..разголения *** на Азис. или май е дело на същите тези хора които притежават света , печелят от всичкия петрол и химия и накрая притежават и медицинската наука барабар с фарамацефтичната.... СЪБУДЕТЕ СЕ!!!!

fallback