Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Израелски религиозен програмист създаде благочестива, "кашер" версия на Facebook, съобразена с религиозните предписания на Тората, съобщи агенция ЮПИ.

Вариантът на 25-годишния Яков Суиза е много "по-чист" от популярната социална мрежа, като плътно се придържа към ценностите на юдаизма.

Еврейският Facebook е кръстен Faceglat. Face – от Facebook и "glat" - най-високият стандарт на "кашер" за парче месо. Староеврейската традиция повелява да се спазва хранителния режим "кашер", при който стриктно се отделят месните продукти от млечните.

Във Faceglat методично се отделят женските от мъжките профили. Личните снимки и информация остават скрити за представителите на противоположния пол.

Порталът на Суиза автоматично блокира неприличните реклами и стриктно съблюдава политика на изхвърляне на юзъри, които нарушават нормите на благочестивото поведение.

"Хората, които вярват в Бога и имат отношение към правилното възпитание на децата си, трябва незабавно да напуснат Facebook и да се присъединят към Faceglat", съветва израелският програмист. Суиза заяви, че лично той познавал куп хора, чиито живот страхотно се променил в отрицателна посока, след като се пристрастили към Facebook, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

coko

преди 12 години

Faceass :)))))))))

18

Aman veche...

преди 12 години

Ot po "chisti " ( zigani i evrei ), veche ni se povdiga.

17

Анна

преди 12 години

Кошер е може би правилното произнасяне на думата,но да се изкажат специалистите. Иначе идеята не е лоша. Щом искат хората да си направят нещо различно и по-"целомъдрено" - защо не ? Не вредят никому !

fallback