Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В Полша за първи път организираха подводна сватба, и то толкова удачно, че подобриха световния рекорд за най-много гости на церемонията, съобщи ИТАР-ТАСС.

Младоженците от гр. Жельона гура успяха да убедят 275 гости да се гмурнат с тях за церемонията, включително и свещеника. Така подобриха постижението на досегашните рекордьори от Италия, които си кимнаха утвърдително под водата пред 260 души.

Павел и Ева се подготвили много старателно за церемонията, защото всяко тяхно движение било заснето с десетки камери. Както е прието, младоженецът бил в черен костюм, а булката - с бяла рокля и дълъг шлейф. Гостите също се постарали да се облекат официално.

На сватбеното тържество биха завидели състезателките по синхронно плуване. Всички сватбари се гмурнали едновременно на дълбочина пет метра. Церемонията продължила повече от 25 минути. За това време младоженците "прочели" клетвите си, като сочели с пръст написания текст, казали си заветното "Да!", използвайки
жеста на глухонемите, и си разменили халките. Най-трудна, както призна младоженецът, се оказала целувката. За нея трябвало да свалят маските.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase