Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Агенти на британското разузнаване са искали Адолф Хитлер да стане по-малко агресивен, като за целта му дават таблетки, съдържащи женски полови хормони, разкри в. "Дейли телеграф". Сътрудници на специалните служби на Великобритания планирали да добавят естрогени в храната на нацисткия лидер, за да стане той също толкова "мил и послушен като неговата по-малка сестра Паула", твърди британски историк.

"Английските шпиони са имали достъп до кухнята на Хитлер, а естрогенът избрали, защото той няма вкус, тоест би останал незабелязан, когато се опитва храната на фюрера", твърди Брайън Форд, професор от университета в Кардиф.

Той е описал "хормоналния заговор" в книгата си "Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II".

Това е бил напълно осъществим план, а освен това един от най-безопасните за заговорниците.

"Не е било възможно да бъде отровен Хитлер – биха умрели дегустаторите", твърди ученият. Проф. Брайън Форд обаче не уточнява дали планът за превръщането на Хитлер в крехка и добра жена е бил приведен в действие.

Според изследователя "хормоналният заговор" е бил само един от многото опити да бъде извадена от стоя "адската немска машина" и по-бързо да бъде сложен край на войната.

"Разработвана е била възможността от въздуха върху фашистите да бъде изсипвано лепило, за да бъдат залепени за земята; да им се хвърлят кутии с отровни змии, а също да се маскират бомби в плодови консерви, внасяни в Германия" – разказва британският историк Брайън Форд. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

sweden

преди 12 години

sega e red na Siderovvv xaxaxa ama po golemi dozii

86

Сиганин

преди 12 години

Боли ме фара за Хитлер

85

АБЕ....

преди 12 години

..."***" , "МЕКА КИТКА" , "***" БИЛ....ХИТЛЕР---АМА ЗА 4-ДНИ СТИГНА ДО МОСКВА!!!!...ПОСЛЕ ЦЯЛА ЕВРОПА И АМЕРИКА ....ЕДВАМ ГО РАЗБИХА ЗА 4-ГОДИНИ!!!...И ДО ДНЕС МУ РАЗУЧАВАТЕ ТАНКОВИТЕ ТАКТИКИ И ВОЕННИТЕ УСТАВИ...!НО , НЯМА СТРАШНО--ТОВА КОЕТО ЗАПАДА НЕ НАПРАВИ С ВОЙНА....ГО НАПРАВИ СЪС СТОКИ ,ХРАНИ, ТЕХНОЛОГИИ И СТАНДАРТ.....!АКО БЕШЕ ПОДХОДИЛ ПО СЪЩИЯ НАЧИН /ВМЕСТО С ТРИ АРМИИ В РУСИЯ ДА ВЛЕЗЕ С 3-ВЛАКОВИ КОПОЗИЦИИ С ВОДКА И СЕЛЬОДКА/....ЕФЕКТА ЩЕШЕ ДА Е СЪЩИЯ КАТО ДНЕС!ГРЕША ЛИ..?

fallback