Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Водите от канализацията в Антверпен съдържат много по-голяма концентрация на кокаин в сравение с Лондон и Амстердам според  проучване на 21 големи европейски градове, съобщават местните  медии, цитирани от Франс прес.

Това е накарало учените да обявят, че в този голям град в западната част на Белгия кокаинът се радва на най-голям успех. Според предварителните резултати от проучването, което ще  бъде публикувано през есента, Антверпен изпреварва "леко" Лондон и Амстердам по следи от кокаин в канализационните води, заявява Александър Ван Нуйс, изследовател в университета в Антверпен,  цитиран в електронното издание на фламандския в. "Газет ван  Антверпен".

Проучването представлява актуализация на доклад от 2008 година, изготвен от университетите в Антверпен и Лиеж, уточни ученият. Навремето са били анализирани използваните води и повърхността на водите на реките в Белгия.

Тази година проучването е разширено в европейски мащаб, като водите на канализацията на 21 европейски градове са изследвани за следи от кокаин, амфетамини, екстази, хероин и метадон. Разликата между Антверпен, Лондон и Амстердам е прекалено малка при кокаина и "много голяма" в сравнение със  скандинавските страни, подчертава белгийският изследовател.

Като цяло най-голяма концентрация на незаконни вещества е открита или на местата, където се произвеждат, или където се разпространяват, изтъква Ван Нуйс. В използваните води на Белгия и Холандия има силна  концентрация на амфетамини и екстази, "което е логично предвид  това, че тези наркотици се произвеждат в тези страни", уточнява  ученият.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

AZ

преди 12 години

zamerete vodite na sofiq,i 6te vi stane lo6o

29

Анонимен

преди 12 години

navsqkade kadeto ima bogati ima kokain , normalnoo:)

28

марадона

преди 12 години

искам в Антверпен

fallback