Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Къде свършват стотиците хиляди имоти с просрочени ипотеки в САЩ? Явно в риалити предаванията.

Тази година, през лятото и есента, няколко телевизии ще пуснат риалити формати за закупуване на къщи с просрочени ипотеки, пише The Wall Street Journal.

През септември Spike TV на Viacom Inc. ще пусне предаването "Flip Men". В него се разказва за двойка предприемачи от Солт Лейк Сити, които се опитват да сключат големи сделки на пазара на ипотекирани имоти.

A&E Television Networks, джойнт венчър на Walt Disney Co., Hearst Corp. и NBC Universal, наскоро направиха шоу с бивш участник в "Survivor", което ще бъде пуснато по-късно през годината. То също е за ипотекирани имоти.

DIY Network също подготвя риалити формат за ипотекирани къщи, който ще излезе в ефир вероятно през 2012 г.

Риалити програмите за закупуване на имоти станаха популярни в САЩ преди десетилетия, но форматът беше изключително сериозно експлоатиран по време на бума в имотния сектор през 2005 – 2007 г. Тогава различни кабеларки пускаха програми за предприемачи, които печелеха от спекулативни сделки на растящия имотен пазар.

Когато финансовата криза удари Уол стрийт и порази сериозно имотния сектор в САЩ, много от телевизиите решиха да спрат предаванията или да ги „препроектират“ според ситуацията. Фокусът на повечето програми се измести към интериорния дизайн.

Още новини от имотния сектор в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Емо

преди 12 години

Кризата се повтаря пак! Хората пак се сдобиха с имоти и банкерската мафия ще срине пак световната икономика само и само да се докопа до всички имоти и земи на безценица.

26

Анонимен

преди 12 години

Абсолютни глупости!Ако имаха пари американците щяха да ги закупят от банките на доста ниски пари защото на банките жилища не им трябват.Евтини номера на продуцентите за да се нагушат!Лошото е че много наши сънародници след теглене на кредити от банките затънаха и загубиха всичко.За това струва ли си толкова жертви в този несигурен свят?

25

Plamen

преди 12 години

A niakoii manafski film ne leda li?

fallback