Топмоделът Клаудия Шифър, която покрай ангажиментите си в модните среди е пропътувала почти целия свят, се чувствала горда, че е германка, защото хората от нейната нация имали удивително чувство за хумор.

"Както съм отбелязвала и по-рано, човек трябва да попътува извън страната си, за да разбере какви специфични немски черти носи у себе си и че трябва да се гордее, че е немец. Аз винаги съм се гордяла, защото германците имат много добър имидж.

Когато човек каже, че идва от Германия, другите веднага могат да си правят изводи. Това означава, че той е организиран, дисциплиниран, точен и директен", споделила хубавицата пред в. "Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung".

За предразсъдъците, че германците са скучни, тя имала друго мнение: "Предпочитам да съм скучна, но да притежавам и други качества. Често казват, че нашата нация няма чувство за хумор. Но според мен не е така. Немците имаме забележително чувство за хумор и дори умеем да се самоиронизираме", допълнила Шифър.

Моделът от години живее в Лондон и говори както родния си език, така и английски перфектно. С децата си обаче тя предпочита да упражнява немската реч.
 

Още новини за звезди в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase