Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

От следващата седмица 250 моторизирани рикши в индийската столица ще бъдат оборудвани с GPS, за да бъдат предпазени клиентите от излишно удължени курсове, пише британският "Дейли телеграф".

Хиляди пътници ползват 55-те хиляди моторизирани триколки в индийската столица и услугата се е превърнала в истински кошмар за клиентите.

Сателитната навигация  е пореден опит от страна на властите да дисциплинират водачите им и бранша като цяло.

Основен проблем за пътниците е, че водачите на рикшите систематично отказват да пускат таксиметровите си апарати и искат главоломни цени за услугата.

Набедените шофьори на пърпоретките пък се оправдават, че получават смешни възнаграждения за труда си.

Недоволството им расте и заради факта, че те сами трябва да поемат модернизацията на рикшите си, като закупят оборудването.

Освен с GPS триколките ще бъдат снабдени и с паникбутони, след като градските власти всеки ден получават оплаквания от пътнички за сексуален тормоз.

Според един от представителите на потребителската организация в Делхи – Тарун Шарма, монтирането на навигационна системи няма да реши проблема, а рикшите трябва да бъдат заменени с модерни минитаксита.

Въпреки това градските власти в Делхи смятат да наложат задължителното инсталиране на новата техника върху всички триколки до края на следващия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

O'Murtag

преди 12 години

И моята рикша е снабдена с джипиес - така измерих Земята.

15

Октавиан

преди 12 години

Кратко уточнение - столицата се казва Ню Делхи.

14

Анонимен

преди 12 години

Опресни си знанията, драги. Отдавна има приемници, които работят и с двете системи едновременно, което повишава точността многократно, още повече, че ГЛОНАС е много по-точна във високите широти.

fallback