Снимка: архив Reuters
fallback

Четирима футболисти от националния отбор на Либия и още 13  видни фигури от футболните среди са преминали на страната на бунтовниците - важен пропаганден удар срещу Муамар Кадафи. Това съобщи Ройтерс, като цитира Би Би Си.
Националният вратар Джума  Гтат и Адел бин Исса, треньор на водещия клуб от Триполи, "Ал  Ахли" са избягали в планините Нафуса в Западна Либия,  контролирани от бунтовниците.

Казвам на полковник Кадафи да ни  остави на мира и да ни позволи да създадем свободна Либия, казал Гтат пред кореспондент на Би Би Си в хотел в град Джаду. 

Всъщност бих предпочел той да напусне живота изобщо, добавил  вратарят. Треньорът Бин Исса заявил, че решил да дойде в  Западните планини, за да изпрати послание, че Либия трябва да е  единна и свободна. Надявам се един ден да се събудя и да видя,  че Кадафи вече го няма, казал той.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

4око

преди 12 години

Пръднали му на оная работа на полковника ,някакви пикливи ритни топковци...

21

Анонимен

преди 12 години

Кадафито направо ще се уплаши от празноглавите ритни топковци.Винаги съм се чудел здрави и прави мъже да бягат подир една топка и околните да пищят от удоволствие що за простотия е?

20

сатъра

преди 12 години

до 19.Според мен ,си в голяма заблуда...Няма и ,нее имало диктатор в света ,който да мисли за доброто на народа си !Колкото повече крадат ,толкова по алчни стават,и гледат с зъби и нокти да пазят господството си....

fallback