Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Младоженците принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън успяха да съберат около един милион лири от „подаръци" за сватбата си. Двойката бе пожелала да замени традиционните сватбени подаръци с дарения от страна на гостите за 26 благотворителни асоциации.

Даренията са постъпили първо в специално учреден фонд и после са били разпределени за получателите. Сред тях са асоциации, работещи с деца, няколко фонда за подпомагане на военни и на техните семейства и фондове за подпомагане на службите за оказване на спешна помощ. Последното е присърце на принц Уилям, който е пилот на хеликоптер, участващ в спасителни мисии.

Освен гостите към тази благородна инициатива са се включили и анонимни почитатели на Уилям и Кейт в специално създаден сайт. Точната сума на събраните пари е 1 058 367 британски лири.

За благотворителни цели младото семейство е превело и парите, събрани от продажбата на албума с музика, звучала на кралската сватба, както и приходите от разпространението на официалните сватбени снимки, които бяха дело на фотографа Марио Тестино.
 

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

иваком

преди 12 години

Дали е поза, незнам, ама има полза! Какво да кажем за нашите богаташи, които само се чудят как да вземат, какви далавери да правят, но не и да дадат. Малцина от тях вършат благотворителност и чест им прави това. А другите - нека знаят, че когато много ти е дадено, трябва и много да дадеш. Незнам как е в другите страни, но в България народът, който мизерства е по-състрадателен и милосърден и дава, дава от малкото, което има, а богаташите - не, засъжаление.

14

happy

преди 12 години

Аз пък съм впечатлена от тяхната благотворителна дейност. Уилям и Хари и друг път са отделяли доста пари за благотворителност и при тях не е просто поза. Евала и да има повече такива хора по света.

13

ДО 7

преди 12 години

- МЯСТОТО ЗА *** ПРИ ТИЯ ДВАМАТА БИ ТРЯБВАЛО ДА Е СВОБОДНО !!!!!! НАЛИ СИ ОБЩ И ИНТЕРЕСЕН ЩЕ ТИ ПОДХОЖДА ОТЛИЧНА КАНДИДАТУРА СИ КАКТО НАДУШВАМ АЗ СЛАБИЯ ФОРУМЕН БОЕЦ САМОТНИК :))))))))) ...... АРЕ

fallback