fallback

Общ преглед

Изтънчеността на "Ботега Венета", дързостта на Вивиан Уестууд, мъжът денди на "Салваторе Ферагамо" и фантазиите на "Прада" дадоха тона на втория ден на ревютата мъжка мода пролет лято 2012 в Милано, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Миуча Прада, голямата диктаторка на миланската мода, смеси облеклото на каубоите и на хипитата и обедини шарени щампи на цветя с ризи и якета с капси. Саката при нея са къси, връзката е заменена с копринени шалчета. Цветово доминират жълтото, синьото, зеленото и кафявото.

Ексцентричната колекция е вдъхновена от голфа. "Използвах голфа като извинение да направя колекцията ексцентрична. Дори и да мразя голфа и да не го играя, той е напълно международен", каза Миуча Прада зад кулисите. Затова той позволява да бъдат смесени идеи и култури, макар и основната тема на колекцията да е "Американа".

Томас Майер предложи за "Ботега Венета" безупречен силует в топли, но дискретни тонове ( кафе, шоколад, синьо турмалин, индиго). Панталоните са вретеновидни, раменете на саката и ръкавите са тесни.

Колекцията на "Емпорио Армани" за следващата пролет и лято се нарича "Лекота", но със същия успех може да се казва и "Движение". В нея всичко прелива – от панталоните с две басти, през тънките вратовръзки, коланите с халки, леките тениски, дългите разкопчани сака, всичко се движи меко.

Саката се комбинират с рехави пуловери и свръхтънки тениски. Свободните дълги сака са почти прозрачни. Всичко внушава лекота. Цветовете са тъмни и неутрални – нюанси на сиво, синьо и бежово. Обувките обаче са в контраст с леките тъкани. Те са или с дебели подметки, или са боти до глезена, но обути без чорапи.

Съвременни гладиатори завзеха подиума за колекцията на Вивиан Уестууд, посветена на спортистите, които ще участват в Олимпийските игри в Лондон догодина. Тениските й са украсени с олимпийски факели, атлети, фалшиви медали. Силуетът при нея е деструктуриран с изключение на няколко костюма. Стиловете често се смесват. Сако от сив костюм на райета се комбинира с панталон и риза от деним или с джапанки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Bob

преди 12 години

Този на снимка 12 никой да не го пипа!Мой е!

49

:))

преди 12 години

Десена на пижамата излиза на улицата! Ако някой желае да подчертае у себе си отсъствието на мъжественост, ще се облече по горепосочения начин сн.1 - сн.12 .

48

Расъл у Расник

преди 12 години

Най яко е фото 10...Къси гащенца, дълъг ръкав и три четвърти чорапки...Това засенчва и порно с животни.

fallback