Антъни Уайнър подаде оставка от Конгреса след няколкодневен политически натиск. Снимка: Reuters

Кралят на порноиндустрията в САЩ Лари Флинт предложи "сериозна длъжност" в своята империя на бившия вече конгресмен Антъни Уайнър, който се оттегли от политиката заради сексскандал.
 
Няколко часа след като Уайнър, конгресмен демократ от Ню Йорк, обяви оставката си заради скандала с неприличните снимки и съобщения, които се разбра, че е изпращал на жени чрез Туитър, Лари Флинт го покани във "Флинт мениджмънт груп".

"Реших да ви предложа заплата, с 20 на сто по-висока от досегашната ви заплата в Конгреса", се казва в съобщението, разпространено от Флинт.

Лари Флинт, демократ по убеждения, заявява също, че "достойната за съжаление оставка на Уайнър е отличен пример за неоправдания политически натиск и лицемерието, които са завладели демокрацията във Вашингтон".

Преди година 46-годишният Уайнър се ожени за Хума Абедин, сътрудничка в екипа на 
Хилари Клинтън. Съпругата му чака дете.

Конгресмени от Демократическата партия и президентът Барак Обама от дни го приканваха да подаде оставка и да спести на съпартийците си срама и неудобното положение, в което изпаднаха.

Още по темата

В края на май Уайнър погрешка пусна свободно снимка на интимните си части по бельо в канала си в Twitter. В продължение на няколко дни той твърдеше, че страницата му е хакната, но миналата седмица призна, че на снимката е той и тя била предназначена за студентка от Вашингтон.

Конгресменът призна, че е изпращат снимки „от особено естество“ на шест жени през последните три години, включително след като се оженил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase