Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

44-годишният Као Руикин ще кандидатства за рекорд на Гинес с необичайната си дарба да калиграфира китайски йероглифи с 43 части от тялото си, пише лондонският в. "Метро".

Као Руикин може да пише, като слага четката с туша в ушите, ноздрите си, между зъбите, под мишниците, между пръстите на ръцете и краката си, в ушите си, в пъпа и т.н. Надареният калиграф започнал да се упражнява още от 6-годишна възраст.

"Моят първи учител беше дядо ми, спомня си г-н Руикин. Но тъй като бяхме много бедни и нямаше пари за хартия и туш, първите ми опити бяха с клечка върху земята."

Той започнал да пише и с други части на тялото си, след като на негов много близък приятел калиграф били ампутирани и двете китки, пише БТА. "Той вече не можеше да пише и тотално изгуби интерес към живота. Не след дълго се спомина", припомня си миналото Руикин.

След тази тъжна случка Као решил да усъвършенства нов начин на калиграфиране, който да не е свързан с използването на ръцете, така че да помогне на хората с ампутации да не загубват вярата в живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 13 години

и ако не сте разбрали и с ушите мойе да пише ей, и освен това с.......... ушите

28

Миа

преди 13 години

абе то тялото няма 43 части ... пишел той.Освен ако "в ушите" не се повтори още 30 пъти ... думи нямам просто

27

Анонимен

преди 13 години

БЛОНДИНКА ти друго няма да питаш ;)

fallback