Снимка: what-every-man-thinks-about-apart-from-sex.com
fallback

Ако някой се опитва да ви убеди, че не е лесно да станете автор на бестселър, питайте го дали е чувал за Шеридан Симов.

Неговата книга „За какво мисли мъжът освен за секс“ (What Every Man Thinks About Apart From Sex) се състои от меки корици и празни листа.

Британските студенти първи откликнаха на шегата и започнаха да купуват „произведението“ един на друг, което се превърна в лавина от поръчки. Сега продажбите на книгата на Шеридан са по-високи от тези на хитовете на Дан Браун и „Хари Потър“ на Джоан Роулинг.

Студентите използват книгата, за да си водят записки на лекциите и всички искат да я имат. Някои от коментарите в Amazon гласят: „Не можех да я оставя“, „На някои места е трудна за четене“, „С нетърпение чакам продължението“.

Шеридан Симов, 39-годишен психолог от Оксфорд, който преди това е натрупал не малко пари от търговия с откачени подаръци, казва, че и в най-смелите си мечти не е можел да си представи, че ще надмине „Хари Потър“ по продажби.

„Британските студенти смятат, че книгата ми е вълшебна, кой съм аз, че да се противопоставям?“, казва Шеридан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Георги К.Спасов

преди 11 години

Още през 1993 г. аз и Александър Йотов издадохме книгата "Натам", която има 6 стр.предговор и останалите - също 200 стр. - са празни. Заигравката е заложена в предговора, но така или иначе празните листа бяха основната идея.Тъй като книжката се разпродаде, тя излезе и през 1994 г. в 5 х.тираж, и през 2005 г. в по-луксозен вид - истествено служеше за шега и я купуваха за подарък. А сега тоя Симов/нищо чудно да е емигрант българин/ ни е откраднал идеята/а и парите!/. Май ще духаме супата със Сашо!

85

лай,лай кучка

преди 13 години

Въпросът е да предизвикаш интерес,който води до пристрастяване/оглупяване/.

84

Анонимен

преди 13 години

Просто отново един еврейски номер.Имаше един такъв еврейски ресторант-сервират празни чаши и чинии,а си плащаш много скъпо за въздуха в тях.

fallback