Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

В Италия за четири месеца ловен сезон са убити 34-ма ловци и един гъбар, съобщава в. The Guardian.

Всички ловци са застреляни случайно от приятели. Гъбарят също загинал от случаен куршум. За ловния сезон са ранени и 74-ма души – 61 ловци и 13 туристи, които просто се разхождали в гората. Освен това ловният сезон още не е завършил. В някои райони на Италия той продължава до 10 февруари.

Аналитиците отчитат, че многото жертви са обусловени от прекалено либералното италианско ловджийско законодателство. Ловците имат право да влизат в частни територии, разрешава им се да стрелят на 50 м от шосетата и на 150 м от къщите.

Италианската министърка на туризма Микела Витория Брамбила (известна защитничка на животните) настояваше за двойно увеличаване на дистанцията, както и за забрана на лова в частни територии. Но тази инициатива срещна мощната съпротива на политиците, които са привърженици на лова.

Социолозите обаче отбелязват спад на интереса на италианците към лова. В едно от последните изследвания този вид почивка е отбелязан като приемлив едва от 18 процента от запитаните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

До 66

преди 13 години

А ти си 14-тото прасе.

69

Анонимен

преди 13 години

По добре мъртъв пич отколкото жив ***. Да живее лова!

68

az

преди 13 години

haide vsi4ki ot parlamenta na lov v Italia a pak nie gladuva6tiat narod 6te sme lovcite i 6te peem sto patrona 6te vi vkarame samo da vi nabarame

fallback