Общ преглед

 

Най-дългоочакваната сватба на Острова по всяка вероятност ще бъде заснета и излъчена в 3D формат, пише The Telegraph. Изданието цитира източници от BBC и BSkyB, които са потвърдили, че вече се водят преговори с кралския двор събитието да има триизмерно телевизионно отразяване.

От Бъкингамския дворец обясниха, че биха се радвали високотехнологичното излъчване да се случи, но само ако гостите и младоженците не биват притеснявани от техниката, с която се снима.

„Трябва да сме сигурни, че двойката няма да се чувства като в телевизионно студио”, е позицията от двора.

За да гарантират това, водещите канали BBC, BSkyB и ITV са готови да обединят усилия и всички да използват само един общ набор от необходимите камери за брачната церемония на 29 април в Уестминстърското абатство.

The Telegraph изчислява, че зрителите ще могат да се насладят на първата сватба, предавана на живо в 3D формат, срещу сума от около 700 паунда – средна цена на специалните телевизори и необходимите очила.

Началото на триизмерното телевизионно отразяване беше поставено през януари 2010 година с мача между Арсенал и Манчестър Юнайтед. Големи спортни събития като Световното първенство по футбол в ЮАР, Ролан Гарос и турнири по голф също зарадваха любителите на 3D телевизията.

Филипинската GMA Network пък дори излъчи във високотехнологичния формат полагането на клетва на новоизбрания президент Нойной Акино. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase