Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Украински ветеринари се чудят как да помогнат на крокодил от аквариум в град Днепропетровск, който в края на декември миналата година глътнал мобилен телефон и оттогава отказва да се храни, предаде Франс прес.

Мобилният телефон се озовал в устата на крокодила Гена, след като посетител на аквариума се опитал да заснеме с
него влечугото, но го изпуснал в басейна. Гена, който е от вида нилски крокодил и който скоро ще навърши 15 години, веднага го погълнал.

В продължение на няколко дни апаратът звънял и вибрирал в стомаха на животното. След случката Гена продължавал да се движи, но отказвал да приема каквато и да е храна, разказва Едвард Манукян, директор на аквариума.

Собственикът на злощастния мобилен телефон пък настоявал да му бъде върнат ако не целият апарат, то поне SIM картата с контактите, записани на нея.

Засега управата на аквариума не иска да оперира крокодила, защото се надява, че мобилният телефон може да излезе по естествен път.

Гледачите на влечугото ще се опитат да го накарат да изпие гореща вода, която да ускори храносмилането му и така да се стигне до естественото изхвърляне на телефона.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase