Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Футболният клуб „Мейдрън“ от едноименното градче, който играе в 13-ата по значимост дивизия от шампионата на Англия, изгуби 11 поредни мача, получавайки 220 гола в тях.

Само една от срещите си „Мейдрън“ изгуби с 0:55.

Главният треньор Алън Девънпорт предположи, че отборът му е вероятно най-слабият в страната, съобщи Small world News Service.
 
След сезона 2009/10 „Мейдрън“ се изкачи от втората в първата дивизия на любителската лига на графство Корнуол, но през лятото на 2010 г. отбора напуснаха много играчи.

В него играят посетители на местния пъб, а също студенти. Често обаче „Мейдрън“ не успява да събере пълен отбор.

Така в последния мач, игран на 27 ноември, на терена за „Мейдрън“ излязоха само осем футболисти. В резултат отборът изгуби от „Сейнт Бериен“ с 0:22.

В двубоя с „Илоган“ на 20 ноември, завършил 0:55, „Мейдрън“ игра само със седем футболисти, при това на вратата беше полеви играч.

68-годишният Девънпорт заяви, че отборът му няма да се отказва от участие в шампионата, независимо че вече е обект на присмех.

Макар че „Мейдрън“ е изгубил всичките си мачове през сезона 2010/11, отборът не е на последното място в лигата. То се заема от клуба „Сторм“, който е наказан с отнемане на три точки за неявяване на един от мачовете в началото на сезона, а всичките си останали срещи е изгубил, пише Lenta.ru. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase