Снимка: БГНЕС
fallback

След продължително разследване на прокуратурата на Милано, прокурорката Лаура Педио даде зелена светлина на  делото срещу италианските дизайнери Доменико Долче и Стефано  Габана, собственици на модната къща "Долче и Габана".

Двамата са  измамили италианските данъчни с около 1 милиард евро, пише в.  "Кориере дела сера".

 Разследването на двамата дизайнери започна през 2007 г. То е   показало, че те са създали фиктивна компания на име "Гадо", чието  седалище е Люксембург.

На нея дизайнерите преотстъпили  модните марки, собственост на "Долче и Габана". Цената, на която   били продадени марките, била 360 милиона евро, което е почти наполовина по-ниско от действителната пазарна цена от 700  милиона евро.

Въпреки че компанията е в Люксембург, тя се  управлявала от Италия, но приходите й били облагани с данъци  според люксембургското законодателство, показало  разследването.

Така Долче и Габана измамили италианската  държава с около 1 милиард евро в периода 2004-2005 г.

Срещу Доменико Долче  и Стефано Габана ще се води дело за  данъчни измами в размер на 420 милиона евро, извършени от  всеки  един от тях.

Отделно двамата дизайнери ще бъдат съдени и за измами за още 200 милиона евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Stan

преди 13 години

Бая отпадъци пишат по тия сайтове... Селски ***, какво си давате мнението за модния свят. Аз не ви уча как да метете улиците, така че и вие си трайте за неща, които ни най-малко разбирате!

34

Fleetood

преди 13 години

Който иска, да си носи тея скъпи парцалки. Аз лично не бих дал 300-400лв (минимум) да нося 20 грама дънкен плат, като знам, че същите неща мога и по 20 лева да си ги намеря. Вместо да се качуля с дрехи за 10-20 бона, които не струват и 200 лева, съвсем спокойно мога да си обиколя някоя и друга държавица. Така де, тези, които имат милиони, се чудят къде да ги харчат. Е, нека си ги харчат, аз нямам тая възможност, а и не ми и трябва. Животът не започва с маркови дрехи, а и няма да свърши с тях..

33

har

преди 13 години

v bg sa ostanali samo seleni dedo nemat pari za cigari pak dane govorim za markovi oblekla kalo6i carvuli za vas selski gabani

fallback