Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Увлечението по телевизионни сериали като "Доктор Хаус" и "Анатомията на Грей" може да се отрази негативно на здравето, смятат американски учени, пише "Дейли мейл".

Досегашни изследвания показват, че подобни сериали, посветени предимно на редки и необичайни заболявания, карат зрителите да се отнасят по-внимателно към собственото си здраве.

Изследователите са анкетирали 274-ма студенти от Колежа за връзки с обществеността към университета в Алабама за увлечението по медицински сериали и удовлетворението от живота.

Оказало се, че редовното гледане на такива сериали повишава страха от разболяване от тежка рядка болест.

Подобни хипохондрични мисли влошават качеството на живот и човек не може да получи удовлетворение от живота.

Ръководителят на изследването професор Инцзяо пояснява, че подобна закономерност е установена при млади здрави хора на възраст от 18 до 31 години.

Затова негативното влияние на медицинските сериали върху качеството на живот като цяло може да се окаже значително по-дълбоко, отколкото сочат резултатите от анкетата, пише РИА Новости.

Резултатите от изследването са публикувани в списание Mass Communication and Society.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

House M.D.

преди 13 години

Хипохондрията, повишаването на общата култура и по-внимателното отнасяне към собственото си здраве са доста различни неща.

49

събота

преди 13 години

до 8-ия ден Разбрах,че утре по ббт от 20,15 часа ще дават филма *Пътят на изцелението* Не правя реклама,тъй като не зная за какво точно става въпрос,а само Ви информирам Аз ще го гледам

48

събота

преди 13 години

до 8-ия ден ---- Добре,продължавам в стария стил Лека вечер

fallback