Снимка: БГНЕС
fallback

Десетките красавици, които ще участват на 24 август в конкурса Мис Свят в Аржентина, ще дефилират със снимки на жени, станали жертва на търговци на жива плът, съобщиха организаторите на шоуто.

Сред членовете на журито фигурира Сусана Тримарко, чиято дъщеря Марита Верон е била отвлечена през 2002 г.

През 2007 г. Тримарко получи престижно отличие в САЩ като признание за неуморната й борба срещу трафика на момичета.

Успоредно с усилията си да издирва отвлечената си дъщеря, които и досега не са дали резултат, тя успя да освободи десетки млади жени от робуване в публични домове на различни места в Аржентина.

Участието на Сусана Тримарко е в рамките на инициативата на организацията Мис Свят – Аржентина, която преди 3 години възприе мотото "Красота в името на една кауза", за да насърчава усилията на обществото в борбата срещу търговията с жива плът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ЧЕ ГЕВАРА

преди 13 години

Самият факт че тия мис се показват на подиума,е показателен.Точно те се продават и не го осъзнават.А тома за Сиудад Де Хуарес ...нямам думи.

21

guerrillera

преди 13 години

до трафикант-съгласна съм с теб,за "похитените,дето си вирят краченцата"В по-вечето случей го правят доброволно,съгласна съм.Но под "похитени" се има и друго впредвид.Мексико, крайграничните със САЩ градове-Хуарес и Гуадахара,стават похищения.По-вечето жертви са 15-30год и са работнички във фабриките и заводите.Те са принудени да работят по 12-16 часа на ден.Като се пребират от работа,някай от тях биват изнасилени и убити или само убити. А полицията си затваря очите.Казват,че това е "похищение"

20

Анонимен

преди 13 години

бати крокодилите

fallback