Снимка: БГНЕС

Пуснах SMS за Холандия вчера. Знам, че това е моментна реакция. Ама заслужаваха финала на Евровизия. За таковa състезание – такава песен. Четири дългокраки мацки, кичозна къщичка и sha-la-lie sha-la-la.

Холандия не се класира. Голяма работа. Sha-la-lie sha-la-la. Лесно се припява. Сега остана да приемам сериозно, че мацката с бялата рокля и трите с черните не са стигнали до финал.

Драго Чая обаче беше сериозен. „България наистина се представи безспорно блестящо. България не се класира на финала, но това не означава нищо!“. Все едно е на поетичен рецитал на Съюза на българските писатели. Все едно закрива „Чай“ като едно време.

Вярно е, че не се изложихме като миналата година и това е повод за едно sha-la-lie sha-la-la. Какво да му мислим, какви стратегии, какви схеми.

Обаче Миро категорично е решил да се излага извън сцената: „За мен редът беше предопределен. Просто всичко е предопределено. И то от хора. Може би е хубаво, че не влязохме в тази схема и в тази матрица. Знам ли... Искаше ми се България да е на финал“.

Няма да се преструвам – като за Евровизия „Ангел си ти“ ми харесваше. Много повече от Illusion, “Съчки събирам“ и Икебаната. Особено на английски песента на Миро е поносима.

Ама чак да ни застигне конспирация, при която се представяме безспорно блестящо, а всичко е предопределено, идва в повече.

Осло не е Сан Стефано 29, че sha-la-lie sha-la-la да е начин на живот. И то насериозно.

Всъщност има заговор. За мен беше прозрачен до миналата вечер – sha-la-lie sha-la-la винаги ще пробие за сметка на по-смислените парчета. Един вид конспирация на лекия жанр.

Ама след вчера тази хипотеза е частично вярна. Защото сега е в ход гигантският заговор срещу България, Миро и Драго Драганов. Иначе сме блестящи.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase