Снимка: БГНЕС
fallback

Индийски съд отхвърли жалба на холивудската киностудия Уорнър Брос, продуцент на сагата "Хари Потър", срещу индийския филм "Хари Путър", съобщи АФП.

Американската компания притежава правата върху поредицата за малкия магьосник и счита, че индийският филм, който се очаква да излезе по екраните този месец, е много близък до техния екранен продукт.

"Жалбата е отхвърлена. Върховният съд на Делхи прецени, че Уорнър Брос е бил запознат със заглавието на филма още от 2005 г., но отлагал до последния момент жалбата си пред съда", съобщи адвокатът на защитата Пратибха Сингх.

Според съда читателите на "Хари Потър" са достатъчно "образовани", за да не го объркат с индийския Хари Путър, обясни Сингх.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

....

преди 14 години

pfffff...ko sa palite tolko be i bez tva tiq filmi sa tolko otkasani 4i nz ko da kaja :(

17

baba ti

преди 15 години

mnogo vajno 4e ima dr versiq na filma po stra6no 6te6e da e ako be6e българска

16

преди 15 години

съгласен съм с почти всичко от написаното... но не и с "Просто ме е срам, че съм българка!"Това поведение - да вдигаш ръце от проблема и да гласиш насам и натам колко те е срам, води до ефекта всички *** да дрънкат глупости насам натам и да правят каквото си искат.Такива трябва или да се превъзпитат (важи само до 1-2 клас, оттам става безнадежно) или да ги накараш да си траят и да разберат, че да правят каквото си искат и да не си понесат последствията няма да мине ... тогава ще има напредък и то голям.

fallback