На 21 април във Военния клуб ще се проведат финалите на 6-ия международен фестивал на модерните младежки изкуства Jam On It.
 
Организатори на фестивала са SLEEPWALКINGZ CREW, които заедно с Monstribe миналата година отстраниха на състезание в Лондон танцьорите на Мадона от клипа на “Hang Up”.
 
Специален гост и председател на журито на единственото по рода си брейк състезание у нас ще бъде американската брейкденс звезда Ейлиън Нес /Alien Ness/.
 
Танцуващият повече от 25 години брейк Нес се смята за един от създателите на модерния танц.

У нас брейксъстезанието ще се проведе във формàта Octagon /осмоъгълник/, чийто създател е именно Ейлиън Нес.
 
Octagon е уникално бибой състезание, в което един срещу друг застават брейк танцьори, за да демонстрират кой от тях е овладял в най-голяма степен майсторството на танца, без да повтаря своите движения.
 
На финала във Военния клуб 16-имата участници ще танцуват в ограден двуметров осмоъгълник.

Победителят в тазгодишното издание на Jam On It ще вземе участие във финалите през месец юни в Швейцария, където ще премери сили с най-добрите брейкъри в света.

В духа на феърплея организаторите на фестивала SLEEPWALКINGZ CREW няма да участват в бибой надпреварата на 21 април.
 
Вместо това, в месеца на уличната култура у нас, в два поредни четвъртъка – 12 и 19 април, пред НДК брейкформацията ще подгрява с атрактивни стрийтшоута любителите на брейк танца.

SLEEPWALКINGZ CREW са второто поколение на една от най-старите брейк формации в България, основана през 1984 г. в Смолян. Те са група от 8 момчета.

Първото им участие на международна сцена е през 2002 на съзтезание в Словения, на което побеждават световните тогавашни шампиони Battle of the Year. Те са единствената формация, която комбинира брейк с фолклорни елементи, за да популяризира българската култура.

CREW-то държи правата и върху единственото оригинално DVD с брейк изпълнения в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase