Алпите пристигат в България на 19 май, благодарение на грандиозен проект, подготвян от Milka. Уникалната експозиция Milka Land, подредена в голяма тента пред НДК, ще пресъздаде пейзажи от Алпите и начина на производство на шоколада високо в планината.

Milka Land отваря врати за своите гости на 19 май, петък, от 12.00 часа. Посетителите ще могат за разглеждат Milka Land в часовете от 12.00 – 20.00 часа (в петък) и от 10.00 до 20.00 часа в събота и неделя.

Изложбата се организира за първи път в света и България е избрана да бъде една от трите държави, в които експозицията може да бъде видяна. Останалите две са Испания и Чехия.

Алпийският свят ще се настани в огромна палатка с площ от около 1 000 кв. м, и ще включва различни атракциони, които със сигурност ще очароват всички деца.

Малчуганите ще имат възможност да усетят с всичките си сетива света на Milka – ще докоснат уникални за алпийската природа растения, ще помиришат различни билки, ще видят и научат повече за животните, които обитават Алпите, а също така ще могат и да нарисуват своя собствена интерпретация на опаковката на шоколада.

Една от изненадите, която организаторите са подготвили, е присъствието на любимата крава Milka, която ще чака в огромната тента всеки, пожелал да пробва да я издои.

Естествено, сред атракциите ще има и алпийска хижа, в която всички посетители ще могат да отдъхнат и да хапнат шоколад.

От Milka са предвидили и специална част от събитието, която ще се проведе единствено в България. В неделя, 21 май, организаторите ще се опитат да съберат в Milka Land колкото се може повече български жени, носещи шоколадовото име Милка.

Всички желаещи дами могат да участват в неделя, от 11.00 часа, в отбелязването на този рекорд, който е посветен на всички българки, носещи това име.

В рамките на изложбата посетителите ще могат да си купят и различни сувенири, а средствата от продажбите ще бъдат вложени в озеленяване и облагородяване на градинката зад НДК, където ще бъдат насадени много нови дръвчета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase