Американска двойка, излъгала множество благотворителни организации в страната, че има шестзначета, ще бъде изправена пред съда, съобщи АФП.

„Това е много странна история – не съм виждал подобно нещо през цялата си служба”, заяви Аарон Амброс, началник на полицията в Грейн Валей – местност в Мисури, разположена недалеч от Канзас Сити.

Учудващо голям брой благотворителни организации се хванали на измамата и дарили хиляди долари на семейството, както и много подаръци за шестте бебета. Майката обяснявала, че не ги извежда поради семеен спор.

Измамата била разкрита от поредната благотворителна организация, към която многодетното семейство се обърнало за помощ. Собствениците на организацията по случайност били чели статия в местния вестник, поместил снимка на майката, показваща шест чифта ританки за бебетата, родени през март. Те се усъмнили в това, тъй като в писмото на семейството, молещо ги за помощ за наема им през декември, пишело, че миналия месец са им се родили петзначета.

„11 новородени за няколко месеца – става твърде много!”, каза иронично началника на полицията.

Вчера Сара и Крис Еверсън се извиниха публично на всички измамени, като обясниха: „Не искахме да направим нищо лошо, но просто имахме финансови затруднения.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase