Sprite обявява конкурс за създаване на графити лого за своята бутилка. Надпреварата ще продължи до 1 май. За първи път марката ще направи специална серия етикети на бутилките от 0.5, 1.25 и 2 литра с графити дизайн.

Трите най-добри предложения ще бъдат пуснати на пазара в специална серия като етикети на газираната напитка. Авторите могат да изпращат предложенията си за Sprite лого и графити етикет във формат А4 по пощата на адрес: София 1404, п.к. 156 или в електронен вариант като jpg формат до 5 Mb, на адрес: spritecontest@coca-cola.bg.

Може да се участва с неограничен брой предложения, без значение дали авторите са графити маниаци или за пръв път рисуват графити.

Победителите ще бъдат специални участници в четвъртия национален Sprite Graffiti Fest 2006, който ще се проведе на 17 и 18 юни в София. Sprite ще ги изпрати и като гости на най-голямото световно графити състезание “Write4Gold” в Германия през август.

И тази година четвъртият национален фест ще се проведе на вече традиционното място при паметника на НДК. В двата дни на състезанието – 17 и 18 юни, художниците на графити ще се борят за наградите в Sprite Graffiti Battle, а участникът или отборът-победител ще спечелят правото да присъстват на финалите на “Write4Gold Final 2006”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase