Маймуните от зоологическата градина в Лондон обичали толкова много мобилните телефони, че се наложило да минат психо-лечение, за да бъде подтисната манията им, съобщи АФП.

Мелодиите и светлините, които издават мобилните телефони на посетителите на зоологическата градина, привличали неудържимо приматите и те се опитвали да им ги издърпат от ръцете. Това било още по-лесно, тъй като управата на парка решила да пусне животните на свобода и да пресъздаде естествената им среда в Боливия, а посетителите да се разхождат сред тях.

Прекият контакт обаче лишил доста посетители от мобилните им телефони. Хората, които правели снимки на животните с апаратите си, били уплашени и изненадани от бързата и сръчна кражба.

Зачестилите инциденти принудили зоопарка да потърси помощта на специалист психолог. Той посъветвал служителите да съберат на едно място много стари телефони, като позволят на животните свободен достъп до тях.

„Маймуните бързо разбраха, че не трябва да докосват мобилните телефони на посетителите и се върнаха към обичайните си занимания – ядене и спане”, обясни Малкълм Фицпатрик, служител в зоопарка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase