Майкъл Джексън застана на чело в класацията за „най-глупав американец” на годината, съобщи АФП, като се позова на резултатите от социологическо проучване, провеждано ежегодно в навечерието на деня на хумора и шегата – 1 април.

Звездата грабва отличието за четвърти пореден път и така счупи рекорда на вицепрезидента на САЩ Дик Чейни.

69% от 1 045 души, участвали в сондажа на „Opinion Research Corp”, са посочили 47-годишния Майкъл Джексън за „най-глупавия американец”, тъй като е допуснал няколко невероятно големи гафа.

Последният път, когато певецът е видян на публично място, например, той се е разхождал из пазара в Дубай, облечен в женски дрехи, подчерта един от организаторите на социологическото допитване, Джеф Бардж. На едно от заседанията по време на процеса срещу звездата за блудство с малолетни, продължил пет месеца, поп-идолът се яви по пижама.

 „Майкъл Джексън си е осигурил първото място за няколко години напред… Не мога да си представа кой би успял да го измести!”, каза организаторът, като напомни за глупавата грешка на Дик Чейни, който стреля по свой приятел по време на лов за пъдпъдъци. Вицепрезидентът на САЩ се нарежда с това си деяние на второ място в класацията.

Президентът Джордж Буш пък е чак на трето място, като отне призовата позиция от Том Круз, който тази година е  на четвърто.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase