Японски обирджия се зарадвал на невероятния си късмет, като разбрал, че вратата на апартамента, който си е набелязал за  претърсване, не е заключена. Щом влязъл обаче се натъкнал на 20 разгневени сумисти, предаде АФП.

Апартаментът на сумистите се намирал в Осака – сигурен град, където повечето хора не заключват вратите на домовете си. Крадецът се опитал да се промъкне късно вечерта, по тъмно, но се оказало, че обитателите на апартамента са си вкъщи. 

„Изведнъж нещо ме сграбчи със страшна сила! Когато запалиха лампата, видях, че съм заобиколен от над двадесетина сумисти”, обясни в полицията крадецът Коношин Кауабата.

„Това е първият ми обир! Бях притиснат от обстоятелствата, понеже съм безработен, и реших да открадна нещо, което да продам после. Какъв късмет!”, вайкаше се 48-годишният обирджия.

„Хванах този тип и го стиснах”, разказа 131-килограмовият Дауанозато, висок 1.80 м, като добави, че той и приятелите му тъкмо се готвели да си лягат и угасили лампите, когато усетили някой да влиза в дома им.

Сумистите твърдят, че не заключват никога вратата на апартамента си, тъй като са сигурни, че няма от какво да се страхуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase