Звездата от „Спасители на плажа” с канадски произход Памела Андерсън се присъедини в сряда към протестиращите срещу лова на тюлени в Канада, като го обяви за „варварско деяние” в писмо, адресирано до министър-председателя Стивън Харпър, предаде АФП.

„Като горда канадка съм притеснена от факта, че хората започват да възприемат Канада като страна, подчинена по-скоро на купчина алчни ловци и на капризите на модата за носене на палта от тюленска кожа, отколкото на масовите международни протести срещу това варварско деяние”, пише сексбомбата.

Тази част от писмото е публикувана на сайта на асоциацията за защита на животните ОМОЖ (Организация за морално отношение към животните) като преамбюл на петиция, призоваваща правителството окончателно да сложи край на „ежегодното жестоко избиване на тези невинни животни и на опетняването на репутацията на Канада.”

Актрисата иска лично да връчи петицията на министър-председателя на страната, но все още не е получила потвърждение за това, че ще бъде приета при него.

Стивън Харпър отказа миналата седмица да приеме Бриджит Бардо, която пристигна в Отава да протестира срещу този „геноцид”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase