Готвачът Chef, който е един от основните герои в кретенското филмче South Park, ще намери смъртта си идната сряда в поредния епизод от поредицата. Той ще бъде изяден от мечка гризли, но преди това ще бъде прободен от стълб и това ще е причината, която ще го спре да избяга от мечката.

Истинската причина за смъртта на анимационния герой обаче е отказът на актьора Айзък Хейс (Isaac Hayes) да продължи да участва в култовия сериал заради обиди в някои от сериите към неговата религия – сциентологията.

На погребението на Chef в анимационния сериал един отгероите казва: “Много от нас не бяха доволни от изборът на Chef, който той взе. Някои от нас са наранени заради това, че той ни обърна гръб. Но не можем да оставим случилото се в последно време да помрачи спомените ни от чудесните моменти, които сме имали заедно и когато той ни караше да се смеем”.

Създателите на сериала допълниха: “Ние не трябва да сме ядосани на Chef, а на хората, които му напълниха главата с глупости. Вратите за него винаги са отворени да се върне при нас”.

Епизодът, в който Chef умира, е правен без участието на Хейс, а звукът е взет от стари епизоди и пренареден наново.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase