Пианистът с амнезия, открит в Англия през април, е 20-годишен германец, живее в Бавария и вчера е напуснал лондонската болница, за да се прибере у дома си, съобщава за АП говорителят на министерството на Външните работи на Германия.

Според британския Дейли Мирър, младият мъж в крайна сметка сам е разказал, че е германец, че е хомосексуалист и искал да се самоубие.

Пациентът напусна болницата, след като състоянието му значително се подобри“, съобщава говорител на болницата в Кент, където „пианистът“ прекара последните няколко месеца. От болницата отказаха да дадат повече подробности.

Една от сестрите влезе в петък в стаята му и го попита „Дали ще ни проговорите днес?“, а той й отговори простичко „Мисля, че да“, разказва анонимен източник от болницата.

Той разказа, че когато е бил открит от полицията, се е опитвал да се самоубие. Тогава е бил в дълбока депресия и е отказал да говори с полицаите. Така е започнало всичко“, казва още същият източник.

Пианистът“ ни разказа за семейството си в Германия. Има две сестри, а баща им притежава ферма. Каза ни също, че е хомосексуалист.“, споделя служителят на болницата, пожелал да запази анонимност.

Случаят със страдащия от амнезия пианист се превърна в сензация. Хиляди хора от цял свят откликнаха на молбата на болницата в Кент да помогнат за разкриване самоличността на мъжа, макар и без успех.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase