За втора поредна година сп. "Космополитън" търси млада жена, която да е „усмихната, успешна и удивителна“, съобщи Tialoto.bg.

В инициативата ще участват пет от най-успелите жени на България. Лили Игнатова, Гала от Нова телевизия, Петя Славова- финансист и Петя Стоянова- маркетинг мениджър на Глобул, както и главният редактор на Космополитън-България Ани Младенова.

Целта на инициативата е да се даде шанс на млада и амбициозна жена да постигне мечтата си, свързана с професионалното й развитие, образование и кариера.

Журито има нелеката задача да избере едно от многото успели, но неизвестни момичета на България. Както участничките в журито обясниха на пресконференция вчера, у нас има много момичета, които всеки ден поемат с усмивка предизвикателства, разширяват границите на възможностите си и правят света на околните по-добро място за живеене.

В миналогодишния конкурс са участвали близо 1000 читателки с писмата си, тази година се очаква броят им да е по-голям. Задачата на журито ще бъде да определи победителката сред десетте най-добри писма, получени в редакцията на списанието. На въпрос наTialoto.bg Ани Младенова отговори,че единственото условие за участие е кандидатките да имат ясна идея за развитие в професионален план, без това задължително да означава да имат собствен бизнес.

Чаровната водеща от Нова телевизия сподели, че се е съгласила да участва в журито след известно колебание. Все пак тя е приела поканата, защото е смята, че всяко българско момиче има правото да получи шанс в живота си и възможност да стане известна, неща които самата Гала е получила в живота си.

Победителката в миналогодишния конкурс е използвала наградата от 20 000 лева да разшири бизнеса си.

Тя получи също така и шанса да управлява в продължение на една година лазурно син Mini Cooper и да осъществи полезни контакти със светския и бизнес елит в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase