fallback

Общ преглед

Дойде време за отдавна планирания ремонт на жилището ви? Смяна на дограма, полагане на топлоизолация, ревизия на ВиК мрежата или подмяна на електрическата инсталация – със сигурност имате поне две от тези дейности в списъка със задачи.

За съжаление за чувствителна промяна в комфорта у дома смяната на дограмата не е достатъчна.

Вижте в "Месеца на ремонтите" с Dnes.bg защо не трябва да забравяте за подобренията, свързани с увеличаване на енергийната ефективност на жилището чрез подмяна на енергоизточника, който използвате.

1. Осигурявате си трайно ниски разходи
Масово използваните енергоизточници у нас освен че не са ефективни, ни товарят и с излишно големи разходи всеки месец. През последните 10 години цената на електроенергията е значително по-висока от тази на природния газ, като тенденцията е тази разлика да се запази и в бъдеще. От 1 юли 2016 г. цената на киловатчас енергия от природен газ е 8,1 стотинки, а на електричеството – 18,9 стотинки. Така ако замените електроенергията за отопление и топла вода със синьото гориво, всеки месец ще спестявате над 50% от разходите, които имате в момента.

2. Повишавате комфорта
Удобството от използването на природен газ в дома за отопление, готвене и топла вода е добре известно на европейските домакинства от десетилетия – над 50% от тях го използват в жилищата си. При употребата на синьо гориво имате пълен контрол над температурата според вашите лични предпочитания. Няма дневна и нощна тарифа, няма и сезонност – топлината е гарантирана по всяко време.

3. Правите отлична инвестиция
Възможността да ползвате ефективен енергоизточник в дома ви е дълготрайна инвестиция, с която осигурявате по-добри условия за живот за вас и за цялото ви семейство. Освен това като приложите мерки за подобряване на енергийна ефективност, повишавате и пазарната цена на своя дом.

4. Околната среда
Да не забравяме, че при битовото отопление с твърди горива във въздуха, който дишаме, се изхвърлят тонове фини прахови частици и вредни вещества. Затова с преминаването към ефективен и екологично чист начин на отопление с природен газ се грижите за по-чиста околна среда и по-добри условия за живот.

Смяната на текущия ви енергоизточник с природен газ може да стане бързо и лесно. За целта трябва да подадете заявление за присъединяване в най-близкия клиентски център. При наличие на техническа възможност за свързване се сключва Договор за присъединяване към газовата мрежа.

Следва проектиране, изграждане и пускане в експлоатация на газовата инсталация.

Хубавото е, че от момента на подаване на заявлението консултантите на газоразпределителните компании са до вас при всяка стъпка, за да отговорят на вашите въпроси, възникнали в процеса на газификация и за да бъдете сигурни, че получавате услуга с най-високо качество.

Още информация за използването на природен газ можете да намерите на https://gas.overgas.bg/, в най-близкия клиентски център на Овергаз или на тел. 0700 11 110.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

стефанов

преди 7 години

Че е реклама спор няма - оборудването като цена - 3 иверторни термопомпи са по скъпи от една газова инсталация. При минусови градуси нямам проблеми с отоплянето както е при климатиците. Иначе в къщи съм на газ - за отопление и санитарни нужди, а за лятото имам и аз климатици.

17

Анонимен

преди 7 години

Имам приятел на газ и не е доволен Аз съм на парно и ми струва 200 лв. за двустаен без сградната която и да съм на алтернативно пак ще я плащам защото съм в жилище с централно парно.

16

до инженера

преди 7 години

Ти сигурно като се знаеш какъв си инженер и те е страх да отидеш на лекар...На теб ли да вярвам какво правят климатиците/хубавите/ или на това какво е в къщи и какви сметки плащам.

fallback