Общ преглед

В Месеца на ремонтите в Dnes.bg ще обърнем днес внимание на вратите за Вашия дом!

No-Ha® - невидимата брава-дръжка

Бравата No-Ha® (No Handle) е иновативен, патентован продукт на белгийско-италианска съвместна разработка. Представлява дръжка за врата и магнитна браваq интегрирани в едно общо тяло. С No-Ha® не е необходимо поставяне на дръжка, респективно елементи като розетки и др. върху вратата. Мястото за захващане може напълно да бъде скрито, използвайки същият цвят и материал, от който е изработена вратата. Така може да се постигне един минималистичен облик на повърхността на вратата и лесно съчетаване с останалия дизайн на помещенията. No-Ha ® позволява безшумно отваряне и затваряне и изключителна лекота на употреба без допълнителна сила. Бравата може да бъде използвана при различни видове и размери врати.

Дръжка KUADRA - съчетава едновременно функцията на елемент от дизайна на вратата с изпълнението на основната си роля - отварящ и затварящ механизъм. KUADRA е дръжка с модерен минималистичен дизайн – за плъзгащи врати от дърво. Захваща се и се заключва само с едно движение на ръката. Съществува във вариант с или без брава. Бравата позволява заключване на помещението отвътре, посредством натискане на дръжката в средата. Дръжка KUADRA е изключително компактна, тъй като притежава страничен отвор за по-лесно придърпване на вратата; нужен е лек натиск, за да се заключи; оборудвана е с устройство за аварийно отваряне от външната страна; притежава и опция за вътрешна LED светлина. Идеално се съчетава с комплект за плъзгаща врата KIT FUTURA.

KIT FUTURA е система за плъзгаща врата в гипсокартонен джоб. Вграждането на плъзгаща врата в гипсокартонен джоб в стената е елегантно и много функционално решение за спестяване на пространство. Комплектът FUTURA на Koblenz – Италия, съдържа конструкцията, релсата, колелата и стопер – всичко необходимо за изграждане на една плъзгаща врата в гипсокартонен джоб. Комплектът многократно превъзхожда наличните подобни комплекти на пазара с:

  • лесен и бърз монтаж;

  • стабилна конструкция;

  • здраво прикрепване към гипсокартона;

  • висока устойчивост;

  • възможности за регулация;

  • възможности за едновременно отваряне на две крила;

  • отлична шумоизолация.

ERGON е система за отваряне на интериорни врати с приплъзване или "люлеене" на италианския производител CELEGON. Тази иновативна технология е способна да направи дори малките помещения лесно достъпни. Предназначена e за приложение към широка гама размери на интериорни врати. Предимствата на системата ERGON са много, но най-важното е, че предлага възможност за двойна посока на отваряне, винаги в посоката на движение на лицето. Това спестява значително място при ограничените пространства, а и решава конфликта между съседни, удрящи се едно в друго крила на близко разположени врати. Движението на врата с механизъм ERGON е много леко и лесно. От естетическа гледна точка вратата със система ERGON е с много атрактивен външен вид. Механизмът не причинява неудобства на потребителите, не се нуждае от специална поддръжка, а движението на вратата е напълно безшумно.

Вратите хармоника са изключително икономично решение за гъвкаво и лесно разпределение и усвояване на пространства в помещенията. Благодарение на своята практичност, функционалност и цветови решения, те чудесно могат да се впишат във всеки дом. Високото качество на вратите и издръжливите връзки и плъзгачи позволяват дълготрайно и максимално усвояване и преграждане на свободно налично пространство във всяко интериорно решение.

Вратите хармоника са изработени от PVC и притежават редица ценни предимства:

  • Възможност за преграждане на отделни пространства

  • Възможност за освобождаване на място в помещението

  • Частично шумоизолиране

  • Различни и модерни цветови гами

  • Изключително лесен монтаж

В зависимост от предпочитанията и интериора, вратите хармоника могат да бъдат плътни или с прозорци. Комплектът съдържа водеща горна релса плюс два броя допълнителни компенсиращи каси, магнит или брава за затваряне. За по-широки отвори Интеза предлага възможност за поставяне на допълнителни панели. Вижте повече на www.intesa.bg

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ