Снимка: Dnes.bg

Общ преглед

Летните месеци са най-подходящите за извършване на ремонтни дейности у дома и в градината. След като сте обърнали внимание на дома си, може да се погрижите и за вилата си или вратата на гаража.

Най-често външните порти и парапетите се повлияват от климатичните условия. Те са изложени на постоянни дъждове, студ и ярко слънце. Боята изсветлява на места, напуква се, появява се ръжда. Този външен вид на портата е много непривлекателен. А има много лесен начин, който да накара металната повърхност отново да заблести и в същото време да бъде защитена от метерологичните фактори.

Веднъж годишно може да отделите няколко часа, за да вдъхнете нов живот на ръждясалата метална врата, като я пребоядисате.

Задължително преди нанасянето на боята трябва да се направят няколко стъпки. Препоръчително е да свалите старата боя и да отстраните ръждата. След това металната повърхност е добре да се грундира. После идва финалната част - нанасянето на боята.

Ако не разполагате с достатъчно време, има и по-лесен вариант. В магазините предлагат боя 3 в 1, която спестява трите стъпки, изброени горе. Специалната боя съдържа ръждопреобразувател, грунд и боя. Нанася се съвсем лесно и може да се намаже директно върху металната повърхност. Това безспорно е по-лесният вариант, но той може и да не е толкова траен.

За да се справите по-бързо, може да използвате малко валяче, което ще ви позволи да нанесете боята плавно, без да загубите много време. Ако портата ви има решетъчна част, се нуждаете и от четка, с която да боядисате решетката и да изпипате дребните детайли.

През лятото боята засъхва съвсем бързо, тъй че за часове ще върнете блясъка на металната порта или парапета на терасата!

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase