Снимка: home-designing.com

Да обзаведеш дома си сам е истинско предизвикателство, в което трябва да се вложат много усилия и идеи. Финансовият аспект на нещата също е много важен - не всичко, което ни харесва, е по джоба ни.

В галерията ще видите един дизайнерски експеримент на руския интериорен дизайнер Борис Александров. Едно и също помещение е обзаведено по два различни начина. В първия дизайн на трапезарията тя е обзаведена със скромен бюджет. Второто интериорно решение е направено с мебели и аксесоари, без дизайнерът да се притеснява за парите, които ще вложи.

При първия вариант за избор на мебели са използвани спретнати ниски столчета, диван в ярък цвят и светъл килим за дневната. Помещението е обзаведено семпло и изглежда удобно.

Над масата за хранене висят три различни модела лампи, които не са скъпи и могат да бъдат намерени лесно по магазините. Тяхното умишлено несъответствие е революционно спрямо традиционните схващания.

Илюзията за тухлена стена акцентира върху стълбището, което води до помещения на горния етаж. Яркозеленият диван, цветното столче и разпръснатите растения са стилен акцент в дневната, която иначе е издържана в светлата гама.

Помещението е свежо и изчистено откъм детайли, но създава и впечатление за домашен уют.

Каква е разликата между дома на мечтите и на реалността?

Второто предложение на дизайнера изглежда по съвсем различен начин. Тук мебелите са много по-скъпи и луксозни. Огромният диван, тежките завеси и дизайнерският вълнен килим внасят топлина в стаята.

Шикозните лампи над масата за хранене и черната бляскава кухня създават усещане за лукс. Импровизираните тухлички са заменени от фототапет, който те отвежда направо сред природата.

Но в крайна сметка, дори и да имахте възможност, щяхте ли да заложите на скъпарските дизайнерски мебели? Какво предпочитате - спретнат и уютен дом, обзаведен с по-малък бюджет, или пищна стая, говореща за материалното ви състояние? Изберете вие.

Общ преглед

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase