fallback

При избора на матрак детайлите са от съществено значение за качествен сън.

Най-важни са материалите, от които е изработен, а именно:

Текстил
Изключително важно е дамаската на матрака да не бъде от изкуствен материал. Тези материи освен че запарват и изпотяват, карат чаршафите да се хлъзгат при допир. Естествени материали като памук и лен проветряват и създават антиалергична и антибактериална среда. Често качествените матраци са обогатени с различни нишки – сребърни, дървесни, бамбукови и др., които подобряват усещането.

Мек или твърд
Доскоро се смяташе, че е полезно да се спи върху твърд матрак. Научните изследвания показват, че докато хората с проблеми в гърба може да се чувстват по-отпочинали върху по-поддържаща основа, то за останалите хора меките матраци водят до по-добър сън.



Като цяло усещането за твърдост е строго индивидуално. Например, по-едрите хора усещат матраците по-меко. Затова се препоръчва да се тества на място, за да се установи кой матрак следва извивките на тялото, но предлага и опора.

Независимост на движенията
Човек се върти средно по 100 пъти на нощ. Ако на матрак спят двама, е важно той да не предава движенията по конструкцията. В противен случай въртенето на единия ще събуди и другия човек. Като правило матраците с пяна изолират движенията и предлагат по-пълноценен сън.

Гаранционен срок и рекламации
Ако е дошло време за смяна на матрака и още се колебаете, попитайте консултантите за процента рекламации и гаранционния срок. Това ще ви ориентира кои са качествените модели – те ще ви служат дълго и удобно. Качествените матраци няма да се деформират.

Magniflex продуктите имат рекламации в под 0.01% от случаите. Неслучайно и гаранцията към матраците е над 10 години. Те имат висок индекс за независимост на движенията, предлагат различни степени на твърдост и са направени от висококачествени материи с грижа за околната среда.

Желаем ви удобен сън и свежо събуждане!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

варненка

преди 10 години

ас си купих ДОРМЕО и ужасно съжалявам ,само дето платих тройна цена за тъпите им телевизионни реклами ,затова си купете друга марка -има раслични видове и български и вносни...

14

сандо

преди 10 години

абе важното е да е голЕм - мек или твърд, това са подробности вече

13

Анонимен

преди 10 години

12Да, но само те са си платили..

fallback