Снимка: Bulgaria ON AIR.

Част от защитните средства за предпазване от заразяване с коронавирус са ръкавиците. Надежден ли е обаче този аксесоар? Медицинска сестра от САЩ разказва колко лесно може да се заразим с Ковид-19 именно чрез ръкавиците.

Моли Ликси е медицинска сестра, работила години наред в спешното отделение в болница в американския щат Мичиган. След избухването на заразата с COVID-19, тя забелязва, че все повече хора започват да носят ръкавици като отиват да пазаруват. Затова решава нагледно да покаже, че ръкавиците не са надеждно средство за предпазване от заразата.

В домашни условия тя прави клип, в който симулира пазаруване и показва как става предаването на вируса от щандовете, опаковките, телефона, портфейлите, и то когато си се екипирал подобаващо с ръкавици, разказва Bulgaria ON AIR.

Моли показва как след всяко пипане на продукт в магазина и последвало докосване до лицето, боята олицетворяваща вируса, остава по нея.

Моли призовава: "Дори и да имате ръкавици, необходимо е да миете ръцете си често и да не пипате лицето си, не пипайте мръсния си телефон, защото вирусът полепва по нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase