Снимка: БГНЕС
Нови 46 души са починали от коронавируса днес в Турция. Общият брой на жертвите в страната от 17 март досега достигна 214, съобщи турският здравен министър Фахреттин Коджа, цитиран от БНР.
 
Според информацията новите заразени с вируса са 2700 души. С това общият брой на заразените в Турция надминава 13 500. 
 
На тестове днес са били подложени 15 000 души, след като броят на центровете за тестване в страната достигна 75. 847 пациенти са в интензивни отделения, 622 от тях са интубирани. Излекувани  са 243 пациенти. 
 
Лекарите в страната са притеснени относно скоростта на разпространение на коронавируса в Турция. Тя е по-голяма от тази в други от най-засегнатите страни. 
 
Обявената от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган вчера благотворителна кампания предизвика политическа полемика в страната.
 
Опозиционни политици поискаха информация какво се случва със средствата, събрани във фонда за безработица, и в резервните фондове на Централната банка. Мерал Акшенер, лидер на Добрата партия, заяви, че не е достатъчно дарението от 7 заплати на президента и той трябва да дари подарения му от Катар луксозен самолет. 
 
Междувременно след нареждане на вътрешния министър Сюлеймат Сойлу са били блокирани сметки на управляваните от опозицията общини в Истанбул и Анкара за набиране на дарения.
 
Социалното министерство обяви изискванията, които са необходими, за да могат около 2 млн. семейства да получат еднократна помощ от 1000 турски лири (около 300 лв.).
 
Три махали бяха поставени под карантина. По-рано тази мярка беше приложена спрямо 41 малки населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase