Снимка: БГНЕС

Община Бургас апелира към собствениците на хотели в Бургас и по Южното Черноморие с молба да предоставят постелно бельо, което ще се раздаде на болниците с настанени пациенти с коронавирус. Това стана ясно след приключилото заседание на Общинския кризисен щаб.

В момента постелното бельо в Инфекциозно отделение се изхвърля и не се праща на химическо чистене.

Бургаска фирма днес е доставила първата партида защитни облекла, които започнала да шие от няколко дни за местните. Първата партида с облекла е насочена към УМБАЛ-Бургас.

Община Малко Търново е заявила готовност да предостави eдна от трите си линейки на Онкодиспансера в Бургас. Тя е оборудвана и дезинфекцирана.

Лекари определят състоянието на настанените четирима пациенти в Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас като стабилно. Те остават в болницата.

Д-р Антон Григоров, началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ- Бургас представи приетия в болницата алгоритъм при криза, който включва отделянето на сектори в реанимацията за пациенти с коронавирус и отцепването на т.нар. "зона за чиста реанимация".

Ще се търсят допълнителни възможности за закупуването на още апарати за обдишване, монитори, дифузери и мобилен рентген. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase