Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 250 г тъмен шоколад с високо съдържание на какао
  • 1/3 чаша зехтин екстра върджин
  • 3/4 чаша гранулирана захар
  • 1 чаена лъжичка смлян кардамон
  • 1 чаена лъжичка екстракт от бадем
  • 5 големи яйца
  • Какао на прах или пудра захар, за поръсване

Приготвяне:

  • Загрейте фурната на 176 градуса.
  • Начупете шоколада и го сложете в огнеупорна купа.
  • Добавете към него зехтина.
  • Разтопете шоколада на водна баня.
  • Когато шоколадът е готов го махнете от котлона.
  • Добавете към него кардамона, бадемовия екстракт и половината от захарта.
  • Разбъркайте добре.
  • Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
  • Разбийте белтъците с миксер, като добавите към тях постепенно останалата част от захарта.
  • Трябва да се получат твърди връхчета.
  • Добавете жълтъците към шоколадовата смес и разбъркайте добре.
  • След това бавно и бъркайки отдолу нагоре добавете белтъците.
  • Ползвайте шпатула за тази цел.
  • Готовото тесто се изсипва в тава, в която сте поставили хартия за печене.
  • Печете около 25-30 минути, докато горната част се надуе и изглежда суха, може дори да се напука малко.
  • Оставете тортата да се охлади във формата.
  • След това я извадете и сложете в подходяща чиния.
  • Ако отгоре се е напукала, няма проблем.
  • Поръсете леко с пудра захар.
  • Може да я сервирате с топка сладолед или домашно сладко по ваш избор.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 3 часа

Само докато чета съставките и кръвната ми захар пробива тавана. Пс: а какво ще стане ако настроя печката на 177С?

fallback