Снимка: БГНЕС
fallback

По предварителни данни в България са установени щамове на варианта FLiRT на „Омикрон“. Това каза за БТА проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Според проф. Христова, подвариантът BA2.86, който се разпространи бързо, се нарои на подварианти и всички те сборно се наричат FLiRT. Проф. Христова добави още, че името му е съчетание на първите букви на променените аминокиселини.

"Към момента данните са за три случая, но още се извършват анализите и вероятно случаите ще са повече", заяви тя.

Проф. Ива Христова добави, че е силно препоръчително е болните да си останат вкъщи, защото организмът би се възстановил много по-бързо, с по-малко щети и с по-малко усложнения, а и за да не се заразяват околните.

"При някои пациенти оздравяването настъпва до два-три дни, но на други са им необходими четири – пет", каза още тя.

Здравните власти в Гърция предупреждават туристите, че се увеличава броят на заразени с коронавирус. Само за седмица са хоспитализирани 570 пациенти, което е три пъти повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщи председателят на Съюза на лекарите Матина Пагони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 месец

Явно подгряват старата кромид манджа, че войната в 404 върви на приключване и трябва нов стар торббалан да плаши добиитъка.

17

Анонимен

преди 1 месец

няма ли кой да изкърти пейките в Борисовата градина и на Витоша да сложи поне едни КПП-та от кумова страма

16

нема страшно

преди 1 месец

ваксини има за всички както и чували за години напред :) просто на са си изпълнили ковид нормата и сега почват от начало -смешници престъпници..

fallback