Снимка: Pixabay
fallback

Здравните власти в Гърция предупреждават за повишение в случаите на COVID-19 и по-специално новия подвариант “Флирт”. Заразата протича сходно като предишните подварианти, а единствената разлика е, че заразяването става по-лесно.

Само за една седмица в Гърция са хоспитализирани 475 пациенти, съобщава БНТ.

Министърът на здравеопазване Георгиадис заяви, че лекарите препоръчват на всички - и предимно на хората на възраст над 60 години - да направят реваксинация. Депутат от националистическата партия Ники, който е лекар, заяви, че една от ваксините на пазара е дала негативни странични реакции и по негова преценка ваксините не са безопасни.

"С това изявление рискувате живота на много хора", категорично отрече здравният министър в отговор.

Лекарите в Гърция препоръчват на местните, но и на туристите да носят предпазни маски на места, където има много хора, а също така и често миене на ръцете. Ако някой проявява симптоми, да се тества незабавно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Лаб. Меринджей

преди 3 седмици

Знаете ли, че гърците имат процентно почти толкова жертви от Ковид, колкото има и у нас. И как всъщност звучи - най-турбо, гига ваксинираната държава има жертви колкото най-неваксинирата. Странно, а... А като сметнем, че у нас всеки починал по време на пандемията беше писан умрял от Ковид, независимо дали е жертва на катастрофа, раково болен в терминален стадии или старец на пределна възраст, нещата започват да изглеждат повече от странно.

39

Анонимен

преди 1 месец

Така е в комерсиалната медицина на Рокфелер и други подобни. Какво значение има някаква Хипократова клетва ? Парите са над всичко. Маски , ваксини , карантини, пари. Какво падение!

38

Не им

преди 1 месец

Върви плана без наностлабките от иглята,иска си нанотека във веничката за да тръгнат нещата,само с хим трейл насищане не става. Въртят сучат,все вакси им в устата! Е б .аси и падрасите сатанински!

fallback