Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Новият Омикрон често не поразява обонянието, а се характеризира със силно главоболие, кашлица, температура и отпадналост. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

По думите му сегашните вариации на COVID-19 са неприятни и бързо се разпространяват, но все пак не водят до тотален натиск върху здравната система.

Кунчев обясни, че много зависи от нивото на имунитета и състоянието на организма как ще реагира на COVID-19 в момента, като не бива да се подценяват рисковете.

"Няма го този характерен признак при класическите варианти на загуба на обоняние, почти липсва, за сметка на това - главоболие, много силна отпадналост, температура, макар и не винаги във високи стойности и много неприятна кашлица, която в началото започва като дразнене в гърлото, след това става много изявена, в отделни моменти човек почти не може да си вземе въздух", обясни Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Янек Данаилов

преди 7 месеца

много важно ..аз изкарах всички щамове и в момента съм с новия ,но не бих си продал душата ! който си е набил ваксината вече е *** с чужеродна днк и рнк ..... собственост на държавата и могат да приключат с вас когато си поискат!

84

Анонимен

преди 7 месеца

До българин до 88Ми ти що не измислиш лекартство, нали не ти е за парите и си благороден? Другите до сега имат 237 прототипа на лекарство, които се тестват, но не много успешно - чакат да им откриеш грешките.

83

Анонимен

преди 7 месеца

Моя съсед антиваксър, като влезе в болница стана по-нисък от тревата - ама си отиде, какво да му помогнат като нямал ваксина.

fallback