Снимка БГНЕС, архив

Администрацията на Джо Байдън планира да призове всички американци да си сложат обновена бустерна доза ваксина срещу КОВИД-19 тази есен, за да се противодейства на нова вълна от инфекции, предадава Ройтерс, цитирана от БТА. Агенциите се позовават на изявление от представител на Белия дом.

Според официалния представител на администрацията на Байдън, въпреки че Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ съобщават за увеличаване на броя на заразените и хоспитализираните от вируса, общите нива на заболелите в страната остават ниски.

Американската фармацевтична компания "Модерна" и другите производители на ваксини срещу коронавируса "Новавакс" и "Пфайзер", както и германският им партньор "Бионтех" създадоха обновени ваксини срещу КОВИД-19, насочени към новия подвариант XBB.1.5, припомня Ройтерс.

Още по темата

В очакване на одобрение от здравните регулатори в САЩ и Европа, фармацевтичните компании се надяват обновените ваксини срещу коронавируса да бъдат на разположение в близките седмици за есенния сезон на ваксинация.

"Ще насърчим всички американци да си сложат тези бустерни дози в допълнение към ваксините срещу грип и респираторния синцитиален вирус", каза официалният представител на Белия дом.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase